Blue light briller

I denne digitale tid sidder rigtig mange mennesker foran skærmen hele arbejdsdagen. Er du en af dem, der netop sidder foran skærmen flere timer om dagen, hver dag, så har du måske også oplevet at få ondt i hovedet, tørre eller trætte øjne - lige netop dette er Blue Light Briller med til at bekæmpe.

Denne side indeholder komercielle links

Blux Azure bluelight briller

Vores Favorit

Blux Azure Sort

En klassisk og tidsløs brille der passer næsten alle ansigter. Fås også i andre farver.

Hvad er blue light briller?

Blue light briller er briller til at bekæmpe det blå lys fra vores digitale enheder som vores telefoner, computere, TV-skærme og andre skærme udsender – du kan få disse både med eller uden styrke. Blå lys briller kaldes derfor også for skærmbriller, da de er lavet til at have på, når man kigger på en skærm. Brillerne er indbygget med et blåt lys filter, der filtrerer en del af det skadelige lys væk fra vores øjne.

Blåt lys filter briller beskytter os som sagt mod de skadelige stråler. Hvis ens øjne udsættes for for meget af de skadelige stråler, kan det være skadende for ens øjne, men også for resten af ens helbred. De skadelige stråler kan nemlig også gøre det svært at sove. Dette hjælper disse særlige mod.

Bruger du styrke i dine briller, så er det også muligt at finde brillerne med styrke. Så kan man sikre sig, at ens øjne er beskyttet, uden at skulle bruge to par briller på samme tid.

De bedste blue light briller

Vi har lavet en liste over de bedste, lækreste og mest populære produkter. Her vil du kunne læse vores anmeldelse af brillerne, og hvor godt de virker. I denne liste vil du få et overblik over de forskellige briller på markedet, vurderet på en række parametre:

  • Kvalitet
  • Blue Light Blocking filter
  • Pris

Vær opmærksom på at nedenstående udmeldelser om brillernes egenskaber er vores subjektive meninger, og muligvis ikke objektivt set korrekt. Dog har vi prøvet at lave vores undersøgelse så korrekt som muligt.

Blux Glasses 

Vores vurdering

⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐

Blux er et dansk brillemærke, der udelukkende sælger briller mod blå lys. Brillerne er lavet af den ypperste kvalitet og fungerer perfekt. Helt klart et par briller, der er værd at investerer i. Brillerne er til at betale, og er ifølge vores afprøvelser, et par briller der bestemt er værd at købe. Vi har dømt Blux glasses til “bedste blue light briller”, lige netop fordi de fungerer, præcis som de skal.

Oxford (guld)

Oxford i farven guld er et af Blux mest solgte produkter – og med god grund. Den stilfulde brille ses her i en guld farve, men fås også i sølv og sort. En gennemført stilfuld brille, som man sagtens kan bruge dagen lang.

Azure (sort)

Lige netop dette par er et af vores yndlings. Det sorte stel giver brillerne et helt bestemt look, der både er stilfuldt, rent og elegant. Modellen er en af Blux mest populære briller, og man kan tydeligt mærke, at de fortsat går all-in på kvalitet. Modellen fås også i andre farver (leopard og transperant), så er man forelsket i modellen, men ikke farven, så behøver man ikke at gå på kompromis.

Hvem skal bruge blue light briller?

Blåt lys briller, skærmbriller eller computer briller er lavet til dig, der bruger mange timer om dagen ved computeren. Arbejder du til hverdag med noget, der kræver, at du udsætter dine øjne for blåt lys det meste af din arbejdsdag, så kan det være en rigtig god ide, at du køber et par af de smarte opticals.

Brillerne er dog ikke kun til dem, der sidder foran computeren hele dagen. Eftersom mange mennesker bruger aftenen foran TV-skærmen, betyder det, at mange udsættes for blåt lys på det forkerte tidspunkt – nemlig om aftenen. Blåt lys kan være skyld i, at man ikke kan sove, hvis man udsættes for dette om aftenen. Er du en person, der godt kan lide at se TV, film eller serier om aftenen, er det også en rigtig god ide at investere i skærmbriller.

Hvad er blåt lys?

Der findes to slags blåt lys: det kunstige og det naturlige. Den ene er dårlig for dig, mens den anden er god for dig. Derfor er det ikke altid, at man skal have sine skærm briller på.

Det gode blå lys

Det gode blå lys er det, der kommer fra solen. Det er en helt naturlig form for lys, der fortæller vores krop, at vi skal være vågne. Det er godt for vores kroppe at få den naturlige del af strålerne, da det hjælper med at fortælle kroppen, at vi skal være vågne og friske.

Det dårlige blå lys

Det dårlige blå lys er det, vi skal passe på. Alle vores elektroniske skærme (telefoner, tablets, TV, computer osv.), som er produceret af LED skærme, udsender et kunstigt og skarpt blåt lys. Disse stråler øger vores koncentrationsevne i løbet af dagen, men kan have en enorm skadelig effekt på vores indre naturlige ur. Det blå lys hæmmer kroppens evne til at producere melatonin. Melatonin er et naturligt kemikalie, som kroppen producerer, når det bliver mørkt udenfor. Uden dette kemikalie i kroppen kan det være svært at sove, da det lige netop er dette kemikalie, der fortæller os, at det er tid til at gå i seng.

Fordelene ved briller mod blåt lys

Der er flere grunde til at bruge blue light blocking briller. De vigtigste fordele er:

  • Nedsat risiko for inflammation
  • Mere energi
  • Forbedret produktion af melatonin
  • Bedre bekæmpelse af influenza

Læs mere om fordelene herunder.

Nedsat risiko for inflammation

Når man konstant er udsat for blåt lys, er der større risiko for inflammation. Bruger man derimod skærmbriller, nedsætter man risikoen for inflammation i kroppen. Inflammation er også skyld i nedsatte energiniveauer.

Forbedret produktion af melatonin

Som nævnt er melatonin det naturlige kemikalie i kroppen, der fortæller os, at det er tid til at sove. Ved brugen af skærmbriller uden styrke, vil mængden af melatonin i kroppen forøges, og vores naturlige søvncyklus vil forbedres. Forøgede mængder af melatonin er også med til at bekæmpe søvnløshed.

Bedre bekæmpelse af influenza

En af kroppens bedste våben til bekæmpelse af influenza er melatonin. Derfor vil forøgede mængder af melatonin i kroppen forbedre kroppens eget forsvar mod influenza.

FAQ

Få svar på de ofte stillede spørgsmål om blue light briller.

👓 Hvad er Blue Light Briller?

Blue light briller er briller med de formål at blokere og filtrere det skadelige blå lys væk, som vores elektroniske skærme udsender. Dette indebærer computere, TV, telefoner og andre apparater.

❓ Hvad er blåt lys?

Blåt lys er skadeligt og kunstigt lys udsendt af elektroniske LED skærme. Om dagen kan det hjælpe på vores koncentrationsenve, da det fortæller vores krop, at vi skal være vågne. Dog kan de påvirke kroppens indre ur, så man kan have svært ved at sove, hvis man eksponeres for dette om natten.

💰 Hvad koster Blue Light Briller?

Et par Blue Light Briller koster mellem 100-1.000 kroner. Dette kommer an på hvilket mærke du køber, hvor godt brillerne virker og den generelle kvalitet af brillerne. Vi anbefaler briller til 350-400 kroner.

Von Glasses
Von Glasses hjælper danskere med at finde de bedste briller, der kan købes på markedet.

Ud over det, så elsker vi selv briller, og bruger dem hver dag! Læs mere om os.