Læsebriller

Lægen kalder det for “presbyopi” – vi andre kalder det for gammelmandssyn eller at komme op i årene. Når man bliver ældre svækkes ens syn, hvilket resulterer i, at man ikke kan se lige så godt, som man kunne engang. Heldigvis kan du købe en læsebrille. Når man er mellem 40 – 50 år, mister man faktisk lige så meget af sit fokuspunkt, som man har gjort de første 40 år af ens liv. Det betyder desværre for mange, at læsebriller er et nødvendigt onde, og der er ikke noget, man kan gøre ved det. Ikke andet end at tage til øjenlægen og finde ud af, hvilken styrke man skal bruge.

Denne side indeholder komercielle links

Hvad er læsebriller?

Som nævnt kort foroven, så er læsebriller en nødvendighed for mange mennesker. Faktisk forholder det sig sådan, at omkring 68% af den danske befolkning bruger briller eller kontaktlinser. Det kan ske for alle, og der er ikke noget man kan gøre ved det. Dog er det ikke alle, der skal bruge briller hele døgnet, men kun når de skal læse noget, der enten står med småt, eller hvis der er dårlig belysning.

Læsebriller er briller der er lavet specielt til at hjælpe med at læse. Det kan være, hvis man ikke kan tyde, hvad der er skrevet i en bog, på en hjemmeside eller et menukort. Det kan forekomme alle steder. Kan du altså ikke se ting tæt på, er det en god ide at anskaffe et par læsebriller. Læsebriller er briller med styrke i hele glasset.

De bedste læsebriller

Vi har været igennem mange forskellige briller, og vi er kommet frem til at følgende var vores krav til en forhandler af læsebriller:

  • Der skal være mange modeller. Man skal kunne få både stilrene, moderne og lidt mere “modige” briller.
  • De skal være i mange farver, så der er til enhver smag.
  • Der er skal være både billige og dyre briller, så der er briller til dem, der gerne vil spare, men også til dem der vil have designerbriller.
  • Alle modellerne skal komme i forskellige styrker (det er mest normalt at alle briller fås i styrkerne +1.0 til +3.0).
  • Det skal være læsebriller med pænt design i god kvalitet.

Ud over det, så kan man bestille læsebriller online – og det synes vi er smart! Så behøver man ikke at rejse sig fra sofaen, men kan shoppe mens man sidder foran TV’et. Har man dog lyst til at tage ned i butikken, er det selvfølgelig også en mulighed.

Persol PO3007V – Vores favorit

Denne brille er yderst populær – også inde hos os. Den er fremstillet af materialet Acetate, og fås både med og uden styrkeglas. Vi kan især godt lide den, fordi den er simpel. Den er lige til, men uden at være kedelig. Med det sorte stel passer den godt til alt, uden at være prængende og voldsom. Den er simpelthen helt afbalanceret.

Denne brille kan du købe hos SmartBuyGlasses, hvor du også vil få 2 års garanti og gratis levering. 

Ray-Ban

Active Lifestyle

Ray-Ban er kendt for deres mange solbriller – men bestiller man det rigtige sted, kan man også få sine hænder på et par af deres læsebriller (eller solbriller med klart glas i stedet for solbrilleglas). Så får man et stel fra et anerkendt mærke, der er lavet i kvalitet, uden at skulle gå ned på det praktiske glas.

Lige netop denne brille er vi vilde med, da det firkantede stel gør, at enhver der bruger brillerne, ser smart, stilet og intelligent ud. Vi synes det passer perfekt til en læsebrille!

Arise Collective

Alaska 007

Denne læsebrille er anderledes end de andre – den er nemlig transparent! Arise Collective har her taget en helt klassisk brille og videreudviklet på den, for at gøre den mere spændende, dog uden at gøre den FOR spændende.

En transparent brille kan passe rigtig godt til dig, der har nogle mørke toner enten i huden eller i håret. Den vil være en god kontrast til dit look, hvis du har et helt mørkt outfit på, og vil derfor kunne passe godt ind. Dette er en af Arise Collectives mest populære læsebriller, og vi synes den er så fed, at vi simpelthen måtte have den med her.

Ray-Ban

Clubmaster 2000

Clubmaster brillestellet er en super populær model fra Ray-Bans solbrille collection – men vi har her fundet den som læsebrille. Bare fordi den blev skab som solbrille, betyder det ikke, at den ikke fungerer til dig der har brug for hjælp til synet. Det friske stel giver et dejligt pust til et par briller.

Tom Ford

5355

Her har vi et par briller fra Tom Ford, der normalt heller ikke er kendt for at lave læsebriller. Dog synes vi bestemt at de gør et godt stykke arbejde alligevel. Briller er minimalistiske og simple, og vil ikke forstyrre dit outfit alt for meget. De tilføjer en smule elegance og stil, uden at være alt for prangende – en balance vi synes fungerer rigtig godt.

HART and HOLM

Catania Black – PREMIUM

Dette er en af HART and HOLMS populære læsebriller. De har en stor kollektion af læsebriller i mange forskellige modeller og farve, så der er noget til alle. Lige netop denne brille er vi vilde med, da den ikke er helt plain, men eller ikke alt for vovet. Den er et godt mix mellem de to.

Brillerne er lavet i et letvægtsmateriale af genbrugsmateriale med en metalbro i midten. Det er et par læsebriller i samme kvalitet, som du også finder hos de store brands inden for eyewear. Der er kælet for detaljerne, og oven i det får du også et lækkert etui med, når du køber dem.

Smarte læsebriller til kvinder

Skal du bruge et par læsebriller til kvinder? Du kan finde alt lige så smarte briller, der følger med nutidens brillemode, eller du kan købe dig et par stilrene og tidsløse briller, så de aldrig går ud af stil. Herunder er vores forslag.

Moderne læsebriller til mænd

Det er forskelligt hvad man som mand foretrækker, når det kommer til stil – er det et par klassiske, runde læsebriller man ikke lægger mærke til, eller er det et par moderne briller, der skal være en del af looket. Her er nogle forslag til begge looks.

Hvornår skal man have læsebriller?

Man skal have læsebriller, når man har problemer med synet. Hvis du har svært ved at læse i din bog, læse underteksterne på TV’et eller læse menukortet på en restaurant, bør du tage til øjenlægen. Her vil du få svar på, om du skal bruge læsebriller.

Man ser oftest at folk over 40 år, begynder at få problemer med deres syn. Det er ikke fordi dit syn svækkes, lige så snart man runder de 40 år. Dit syn svækkes hele livet. Denne process tager dog fart, jo ældre man bliver.

Grunden til at ens syn bliver dårligere med årene er, at øjets linse bliver mindre fleksibel med årene. Ligesom med resten af kroppen (led, muskler osv.), bliver øjet også ramt af alderdommen. Det er dog ikke noget man kan træne væk, ligesom man kan træne svage muskler. Hvis man er opmærksom på sin tilstand, er det dog muligt at udskyde øjets svækkelse – men man kan ikke undgå det. Det er fordi aldersbetinget langsynethed i ikke skyldes en svækkelse i øjets muskel, men øjets linse.

Hvilke læsebriller skal man købe?

Når man skal vælge et par briller, er man kun bundet af 1 ting: styrken. Udover dette, er der frit valg på alle hylder – så kommer det bare an på personlig præference, når det kommer til farve, form og størrelse samt om de skal være dyre eller billige.

Hvis man gerne vil vælge en brille, der komplimentere ens hovedform, øjenfarve, hårfarve og hudfarve, skal man tage dette med i overvejelserne, når man vælger sine briller.

Har man et rundt hoved, kan det være en god ide at vælge en firkantet brille. Det tilføjer noget struktur, og hjælper med at definere formen.

Har man et firkantet hoved, skal man gå den modsatte retning og vælge et par runde briller med styrke. Det vil igen være med til at komplimentere din hovedform og tilføje noget struktur.

Når det kommer til farve, skal man finde frem til, hvilke farver der komplimentere hinanden, men samtidig er modsætning. Er man meget lys i huden, kan en mørk brille være rigtig god. Er dine øjne blå og har du lyst hår, vil en brunligt design være et godt eksempel på et par briller, der vil klæde dig godt.

Von Glasses
Von Glasses hjælper danskere med at finde de bedste briller, der kan købes på markedet.

Ud over det, så elsker vi selv briller, og bruger dem hver dag! Læs mere om os.