Solbriller

Når solen skinner, og himlen er klar, er det vigtigt at have et par gode solbriller med i lommen - det er en praktisk nødvendighed. Solbriller er både med til at beskytte dine øjne, men er også med til at give dit look et gennemtænkt boost. Se smart ud i de solfyldte sommerdage og på de solrige vinterdage.

Denne side indeholder komercielle links

De bedste og fedeste solbriller

Når vi tænker på et par solbriller, tænker vi to ting: de skal virke, og de skal se godt ud. Derfor har vi fundet de solbriller, som vi mener er de lækreste, fedeste og mest stilede, der samtidig giver øjnene den beskyttelse, de har brug for.

Alt afhængigt af hvilken person man er, skal man huske at tænke nogle ting ind i sit valg af solbriller. Hvis man gerne vil have et par designerbriller fra et af de store designer mærker, såsom Ray Ban, Tom Ford, Gucci eller andet, skal man kigge i den dyrere prisklasse – til gengæld ved man også, at disse briller er af høj kvalitet, og at man vil kunne bruge dem langt ud i fremtiden. Vil man hellere have et par billige briller, der giver ens look et boost, så man har råd til flere par solbriller, så skal man måske ikke kigge efter de dyre mærker men kigge længere nede på ranglisten over designere.

Designerbriller

Ligesom mange andre er du måske på udkig efter et par lækre designerbriller. Vi har samlet vores yndlings her. Det er briller fra anerkendte mærker, der forbindes med prestige og stil. Den eneste ulempe ved disse briller er prisen. Brillerne nedenfor er alle Unisex (både til mænd og kvinder). Alle briller fås også med styrke, hvis man har behov for dette.

Ray-Ban Erika

Ray-Ban er et velkendt og anerkendt mærke inden for solbrilleindustrien – derfor har vi også valgt at tage dem med på vores liste. Lige netop denne brille er vi vilde med, da den er meget neutral, men på samme tid er brillen super stilet. Det er ikke en brille, der vil gå ud af mode inden for de næste mange år.

Med glassets afrundede kanter vil denne brille passe godt til dig med et ovalt eller kantet ansigt, hvis man skal gå helt efter bogen, men i vores øjne vil dette være et par solbriller, som alle kan gå med.

Hvis du gerne vil se hvordan briller passer dig, kan du prøve det virtuelle prøverum gennem linket.

Ray-Ban Aviator Polarized

Ray-Ban Aviator er nok en af deres mest kendte modeller. Det er et brillestel, som Ray Ban har udviklet på i mange år, og hvert år har de prøvet at raffinere og perfektionere lige netop denne brille, da det er et ikonisk Ray Ban stel. Den fås i flere forskellige farver både hvad angår stel og brilleglas.

Brillerne er lavet i polariseret glas, hvilket gør, at dine øjne er ekstra beskyttet. Ud over det så vil brillerne få enhver til at se lige så cool ud som Tom Cruise i Topgun, og hvem vil ikke gerne det?

Hvis du gerne vil se hvordan briller passer dig, kan du prøve det virtuelle prøverum gennem linket.

Tom Ford FT0591 01A

Tom Ford er ligesom Ray Ban enormt dygtige til at lave briller. Lige netop denne brille har vi valgt, da den er helt nede på jorden. Det er en brille, som alle vil kunne tage på og føle sig tilpas i, og den er hverken prangende eller ligegyldig. Den er perfekt afbalanceret.

Brillerne er lavet i et sort stel med grå glas, der giver dem et cool look, der vil kunne passer med ethvert outfit. Stellet er lavet af plastik, og glasset er lavet af højkvalitets plastik, hvilket gør dem meget lette at have på – næsten så lette, at man ikke lægger mærke til dem. Et kæmpe hit i 2020.

Hvis du gerne vil se hvordan briller passer dig, kan du prøve det virtuelle prøverum gennem linket.

Prada PR01OS

Denne solbrille fra Prada kan ved første glimt god se meget feminin ud – men tro os, den kan sagtens fungere til mænd (hvis man tør). Brillernes store glas og vilde farve giver et råt look, til enhver der tør at vove sig ud i det. Farven ligger meget i midten af spektrummet, så det er en brille til alle. 

Brillerne her er i farven “Spotted Brown Pink” med et par glas i graduerende brun. Modellen fås i flere forskellige farver, så hvis man ikke er så vild med farven på denne, men er forelsket i stellet, så er det intet problem. 

Hvis du gerne vil se hvordan briller passer dig, kan du prøve det virtuelle prøverum gennem linket.

Gucci GG0050S

Endnu engang et velkendt mærke på banen. Gucci er kendt for deres dyre, elegante, smukke, prestigefyldte tøj, tasker og sko – og solbriller. Gucci laver enormt mange flotte solbriller, der altid er med på moden og altid er af høj kvalitet. Men man betaler også for kvalitet. Gucci ligger oppe i den høje prisklasse, hvilket er noget, man skal tage med i sine overvejelser. Den høje pris betyder dog også, at det er et par solbriller der holder i mange år.

Den brille er lavet i et skildpaddefarvet stel med grønne glas. Vi synes, det er en super fed kombo af farver, hvilket er hvorfor denne brille kom med på listen. Den firkantede brille passer godt til personer med ovale eller runde ansigtsformer.

Hvis du gerne vil se hvordan briller passer dig, kan du prøve det virtuelle prøverum gennem linket.

Ralph Lauren RL8161

Ralph Lauren er et mærke, der specialiserer sig i at få stil udtrykt gennem tøj og accessories. Derfor er det ingen overraskelse, at deres briller også er i den højere stil-klasse. De laver briller til enhver lejlighed, så leder man efter et par briller, der går til hvad som helst, så er dette bestemt et par briller, man burde overveje.

Denne briller har et firkantet brillestel, hvilket gør den perfekt til dig med et ovalt eller rundt hoved. Her har de kombineret det fede Dark Havana stel med et par brune glas, hvilket, som nævnt, gør brillerne perfekte til enhver begivenhed – om det er en tur på stranden eller en fødselsdag under klar himmel. Er dette ikke en brille for dig, har Ralph Lauren mange modeller.

Hvis du gerne vil se hvordan briller passer dig, kan du prøve det virtuelle prøverum gennem linket.

Billige solbriller

Bare fordi solbriller er billige, betyder det ikke, at de er af dårlig kvalitet. Der er mange billige solbriller på markedet, der er af super god kvalitet, lavet af lækre materialer i moderne og stilrene looks – og det er lige netop disse solbriller, som vi har prøvet at finde frem til. Se vores forslag på de bedste billige solbriller herunder. Alle brillerne er lavet til både mænd og kvinder.

HART and HOLM

Napoli Crystal Sun

Denne brille er af et gennemsigtigt stel. De fås også i acetat gennemsigtigt. Det betyder, at brillerne skiller sig ud fra mængden, da dette ikke er noget man ser tit – hvilket vi synes er en skam. Brillerne vil passe godt til dig med mørkere toner i huden eller i håret, men hvis du ikke har dette, synes vi godt, du kan prøve dem af alligevel grundet det mørke brilleglas, der vil stå godt til lysere toner.

HART and HOLM

Foggia Black Sun

Foggia Black Sun – de første helt runde brilleglas som vi har med på listen. Et par briller som de færreste tør at vove sig ud i, men som de fleste vil se super smarte ud med.

Dette par kommer i et sort stel lavet af metal med et par gullige brilleglas. Modellen fås også med guld stel. Bestemt en brille der vil kunne stå godt med det rigtige outfit og den rigtige selvtillid.

Polaroid PLD 1015/S Polarized

En enkelt brille til et enkelt formål. Denne brille er lavet af mærket Polaroid, der specialiserer sig i solbriller. Denne model er lavet i et sort, firkantet stel og kommer med et par grå glas, der komplimenterer hinanden rigtig godt. Helt igennem en dejlig enkel brille der kan passe til de fleste looks. Glasset er polariseret, hvilket gør, at glasset absorberer og filtrerer refleksioner fra lysets skær i eksempelvis sne og vand. På beskrivelsen står der “mænd”, men vi mener, at begge køn sagtens kan bære brillen.

Polaroid PLD 1012/S Polarized

Her ser vi 1015/S slægtning: 1012/2. Selvom de er relateret, er de to vidt forskellige briller. Denne briller adskiller sig fuldstændig fra den anden brille ved at være lavet i et rundere stel. Stellet er lavet i spilpaddefarve og kommer med et par grå glas. Ligesom sin ligemand er glasset polariseret, og beskytter øjnene som de skal. Helt klart en stilet brille der, på trods af sin lave pris, er af god kvalitet.

Moderne solbriller til mænd

I vores jagt på de perfekte briller, sørger vi også for at dele det op i mænd og kvinder. Du kan finde vores bud på de bedste solbriller, der er lavet specielt til mænd. Leder man efter en stilren, moderne og tidsløs brille, der ikke skal tiltrække for meget opmærksomhed, men stadig skal virke som et gennemtænkt accessory, så har vi svaret.

Smukke solbriller til damer

Hvis der er en ting inden for mode, der altid vil være en del af vores look, så er det solbriller. Skal man have et par dame solbriller, så kan man gå i mange retninger. Det er både den feminine og elegante rute, hvor blandt andet Gucci og Louis Vuitton har lavet briller, men også den mere simple og tidsløse vej hvor man som kvinde kan få et par solbriller, som blot skal være med til at komplimentere dagens outfit. Vi giver vores bud på de bedste solbriller til damer.

Solbriller til alle året dage

Solbrillers formål er rimelig selvsagt. Tager man blot et kig på navnet, finder man ud af, at det er briller mod solen. Det er en fantastisk opfindelse, som man brugte allerede for 10.000 år siden, hvor eskimoerne for første gang begyndte at bruge en primitiv version af den solbrille, som vi kender i dag.

Det gode ved solbriller er, at man kan bruge dem året rundt. Hver gang solen er fremme, får man lov til at hive sine lækre solbriller frem. Selvom solen giver os det vigtige D-vitamin samtidig med, at den varmer vores kroppe, skal vi stadig beskytte vores øjne. Ligesom vores kroppe kan blive solbrændt, kan vores øjne nemlig også blive skadet. For meget eksponering af sol kan nemlig skade øjets hornhinde, øjenlåg og linse. Husk derfor at beskytte dig selv, når du er i solen – om det er om sommeren eller om vinteren.

De forskellige typer

Når man skal købe et par solbriller, er der en række forskellige slags glas, som man kan få i sit brillestel. Har man specielle behov, eksempelvis styrke i glasset, skal man tænke dette ind i sit køb. Herunder kan du læse lidt om de forskellige slags brilleglas, som du kan vælge imellem, når du køber solbriller.

Den klassiske brille

Et par klassiske og helt standard solbriller der beskytter mod solen. Denne slags briller har ikke alle mulige smarte features som polariserede eller fotokromiske glas, men de gør det, som de er lavet til – de beskytter dine øjne mod solen. Som regel vil denne helt normale solbrille komme med glas i enten grå, brun, grøn eller blå, da disse farver er gode til at beskytte øjnene.

Polariserede solbriller

Solbriller med polariserede glas er specielt gode til bilister, en dag på stranden eller folk der dyrker vintersport. De polariserede glas gør nemlig, at reflekteret lys ikke er lige så skarpt. Glasset absorberer det reflekterede lys og forringer dermed refleksionerne. Dermed er man sikret godt udsyn, også selvom solen hænger lavt, eller hvis solens stråler bliver reflekteret i havet eller i sneen.

Fotokromiske solbriller

Fotokromiske glas kendetegnes ved, at brillerne skifter farve alt afhængigt af mængden af lys og UV-stråler. Dette kaldes også for “farveskiftende glas”, da glassene simpelthen skifter farve helt af sig selv. Det betyder, at hvis du er udenfor, og solen står højt på en klar himmel, vil brillerne blive helt mørke og dermed sikre, at dine øjne er beskyttet. Er du inde i et lukket rum, vil de smarte briller blive gennemsigtige, så du kan se ordentligt inden for.

Solbriller med styrke

Når man bruger briller med styrke, kan et stort problem være, når solen kommer frem om sommeren eller om vinteren. Det betyder nemlig, at man skal bære rundt på to par briller, hvis man ikke vil blændes. Det er der en løsning på.

Solbriller med styrke er en genial opfindelse til mennesker, der bruger briller. Det betyder nemlig, at man ikke behøver at have to par briller på eller gå rundt med to par briller, hvis man ved at dagen står på udendørs aktiviteter og ærinder. Brillerne fungerer som en blanding mellem normale briller med styrke og de velkendte solbriller, så man hverken behøver gå ned på UV-beskyttelse eller på syn. Brillerne er gode, hvis man eksempelvis har en dag i haven, skal holde picnic med sin familie uden for, eller hvis man skal køre bil, når solen skinner.

Solbriller med læsefelt

Bruger man i hverdagen læsebriller, når man skal læse underteksterne på TV’et, når man skal læse en bog, eller hvis man er på restaurant, så er det fint blot at have normale læsebriller. Problemet byder sig, når man er på solferie eller hvis solen skinner, og man skal læse udenfor. Det kan nemlig være svært at læse sin bog i solen, hvis man bliver blændet imens. Svaret på dette problem er solbriller med et læsefelt.

Bifokale solbrilleglas fungerer således: hele glasset er lavet med UV-beskyttelse mod solens stråler, så man ikke blændes. Den øverste del af glasset er helt klart ligesom et par normale solbriller, mens den nederste del af glasset er iført styrke, så denne del af brilleglasset fungerer som læsebriller. Brillerne er rigtig gode, hvis man er på ferie, da man her kan undgå at bruge kontaktlinser eller have to briller på, for at kunne læse udenfor. I stedet kan man iføre sig sine læsebriller, der løser alle problemerne.

Sportsbriller mod solen

En glimrende aktivitet som mange gør sig i, når solen skinner, er at dyrke sport. Man kan være udenfor uden at have for mange lag på, og dermed kan man også bedre nyde sin sport. Dog kan det være et problem, hvis man konstant bliver blændet af solen. Bestemt i sportsgrene som golf, tennis og cykling, er solen et stort problem. Står solen nemlig forkert, kan man hurtigt miste overblikket, og specielt i cykling kan det gå galt. Bliver man blændet på det forkerte tidspunkt, kan man ende med at komme galt afsted. I golf og tennis kan man miste synet af bolden, og man kan måske komme til at ramme nogen, eller i hvert fald miste bolden.

Heldigvis findes der sportsbriller med solbrilleglas. Ved at benytte sig af denne slags solbriller kan man undgå at komme galt afsted eller komme til at skyde en bold væk – så måske det er en smart investering, hvis man i forvejen skyder mange bolde væk.

Hvilke solbriller passer til mig?

Når man skal vælge en brille, skal man spørge sig selv: “Hvilke briller passer til mig?”. Man skal tænke over, om den passer til ens hovedform. Hvis man går meget op i udseendet af brillen, skal man også sikre sig, at den specifikke brille passer til dette.

Hvis man skal gøre det meget kort, så skal man tænke på kontrasterne, når man køber et par briller. Har man et firkantet ansigt, kan et par runde briller være gode til at skabe noget kontrast. Omvendt vil et par firkantede briller fungere godt med et rundere hoved. Har man dog et smallere ansigt, skal man passe på med at købe et par briller, der er alt for brede, da dette godt kan virke voldsomt og omvendt.

Når det kommer til farve, handler det igen om kontrasten. Har man lysere toner, både når det kommer til huden og håret, vil en mørkere brille fungere godt. Vi vil anbefale et par mørkebrune eller endda helt sorte briller. Har man mørkere toner i huden og håret, kan man godt gå med et par lysere briller. Enten et par lysebrune eller endda gennemsigtige briller vil give den ønskede kontrast, der vil komplimentere dit look.

Von Glasses
Von Glasses hjælper danskere med at finde de bedste briller, der kan købes på markedet.

Ud over det, så elsker vi selv briller, og bruger dem hver dag! Læs mere om os.